Pups

Als fokker van de Australian Cobberdog vind ik het heel belangrijk veel tijd te besteden aan mijn honden en aan de pups die hier geboren worden.

Onze honden leven allemaal bij ons in huis, het zijn onze gezinsleden. Ik werk niet met gastgezinnen. Wij hebben geen kennels, iedere hond heeft hier zijn eigen mand in huis en wordt respectvol behandelt.

De honden waarmee gefokt wordt zijn op vele aandoeningen getest en ze mogen alleen een nestje krijgen als ze helemaal gezond zijn.

Al onze pups worden bij ons in huis geboren en worden gesocialiseerd volgens een speciaal opgesteld programma. Zodoende krijgen alle pups de juiste mentale ontwikkeling.

De socialisatie van onze pups zien wij als één van de belangrijkste punten van aandacht.

De juiste socialisatie vormt de basis, het fundament voor het verder werken met de pup. Deze begint al vanaf de derde levensdag van de pup.

Door dit programma toe te passen worden er verbindingen gemaakt tussen de neuronen in de hersenen, dit zorgt ervoor dat het zenuwstelsel wordt voorbereid op nieuwe onverwachte situaties waarmee de honden in hun volwassen leven kunnen worden geconfronteerd.

Zodra de pup bij je thuis is moet dit proces voortgezet worden, de eerste 16 weken in het leven van een pup zijn het meest vormend voor de rest van z’n leven (socialisatieperiode)

Schrijf je pup in bij een puppytraining waarbij uitgegaan wordt van positieve stimulansen.

Alleen met het belonen van positief gedrag krijg je het beste resultaat en de grootste vertrouwensband met je pup.