HET RAS

De Australian Cobberdog


De Australian Cobberdog is in januari 2012 erkend als een puur ras in ontwikkeling dat gedeeltelijk voortkwam uit de authentieke Australian Labradoodle.

De meeste gezinnen kiezen voor een Australian Cobberdog omdat de hond niet verhaart, wat gunstig is voor mensen met een allergie.

Toch is het goed ook verder te kijken voordat je overgaat tot het opnemen van een pup. Ben je in staat om voldoende aandacht en zorg te geven en aan de behoeften van de Cobberdog te voldoen?

Naast fysieke inspanning is het heel belangrijk dat de Australian Cobberdog ook geestelijk voldoende wordt uitgedaagd. Ze zijn zeer slim en intelligent. Dit betekent echter niet dat ze vanzelf weten wat jij graag van ze wilt. Als je hen aan hun lot overlaat zullen ze snel de dingen oppikken die een stuk minder leuk zijn. Als je een goed opgevoede hond wilt dan moet er voldoende tijd zijn om van de pup een geweldig kameraadje te maken.

Het is dan ook een must om te gaat trainen. Een puppycursus en daarna gehoorzaamheidscursussen is belangrijk om te doen. Dit is niet alleen goed voor de lichamelijke voldoening maar ook voor de geestelijke prikkels die voor zo’n intelligente hond onontbeerlijk zijn.

Alleen dan krijg je een geweldige band en wordt het een fijne metgezel voor vele jaren. Als de Cobberdog overdag veel alleen zit en het moet doen met de uitlaatservice is dit geen geschikt ras.

Ze zijn erg mensgericht en los van het gezelschap werken ze ook graag voor je. Ze zijn dol op spelletjes en worden graag door hun baas gestimuleerd in de vorm van trainingen. Ze apporteren heel graag en zijn geweldige speelkameraadjes voor kinderen. Ze hebben daarnaast een groot gevoel voor humor.


Onze honden

"Ze zijn erg mensgericht en los van het gezelschap werken ze ook graag voor je. Ze zijn dol op spelletjes en worden graag door hun baas gestimuleerd in de vorm van trainingen."

De Australian Cobberdog is beschermd door registratie bij Master Dog Breeders and Associaties (MDBA). Fifth Avenue Cobberdogs is aangesloten bij de MDBA. De pups die bij ons geboren worden krijgen een officiële stamboom en worden geregistreerd in de MDBA-database.

CONTACT