Over ons

Fifth Avenue Cobberdogs

Pure-bred premium Cobberdogs


De liefde voor de Australian Cobberdog begon ruim 12 jaar geleden. Ik heb mijn hele leven honden gehad maar toen dit ras op mijn pad kwam was ik verbaasd hoe anders deze honden zijn.

Wat een bijzonder ras, heel intuïtief en mensgericht. Al snel kwam onze tweede Cobberdog. Daarna ben ik mij nog meer gaan verdiepen in het ras. Gedurende die periode ontstond mijn wens om zelf ook een bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van dit mooie ras. Onze eerste ‘moeders’, Sascha, Lilly, Pip en Claire zijn inmiddels met pensioen maar hebben gezorgd voor prachtige lieve pups. Een aantal van deze pups zijn bij ons blijven wonen om deze mooie lijnen voort te zetten.


Terug naar de bron

Omdat ik terug wilde naar de bron heb ik contact gezocht met de co-founders van het ras De Australian Cobberdogs (voorheen Australian Labradoodles). Beverley Manners (Rutland Manor) en haar dochter Mellodie Woolley (Tegan). Zij zijn meer dan dertig jaar geleden begonnen met het ontwikkelen van het ras Australian Labradoodles dat meer is dan een kruising tussen een poedel en een labrador.

Door goed afgewogen infusies van meerdere rassen ontstond uiteindelijk de Australian Labradoodle die bekend staat om z’n hypoallergene niet verharende vacht. Uiteindelijk hebben beide dames besloten om de naam van het ras te wijzigen in Australian Cobberdog in 2012. Cobber betekent ‘maatje’ in het slang (taal in Australië). De naamswijziging was nodig omdat er op enig moment geen overzicht meer was tussen de authentieke lijnen en de ‘ruis’ die door de populariteit van het ras in de loop der jaren was ontstaan.

Alleen fokkers die fokken met honden die te traceren zijn naar de oorspronkelijke lijnen mogen zich aansluiten bij de MDBA in Australië waar het ras sinds 2012 erkend is als ras, in ontwikkeling. Bij de MDBA zijn ook andere rassen aangesloten net zoals bij de FCI in Europa. De Australian Cobberdog is een erkend ras en onze pups krijgen ook een officiële stamboom en registratie bij de MDBA.

In de loop der tijd heb ik meerdere honden geïmporteerd uit Australië van Rutland Manor en Tegan. Onze honden komen uit de allerbeste lijnen met zorg uitgezocht op gezondheid, karakter en verschijning. Hierbij heb ik ook gekeken naar wat ik zelf mooi vind en mooie lijnen geselecteerd uit Engeland en Amerika.

CONTACT